Hun waardering

SmartPort Summit Rotterdam

Een duo-combinatie van twee bureaus. SmartPort heeft i.s.m. Kuiters idee en organisatie en Congress by design een succesvolle SmartPort Summit mogen organiseren in een innovatieve setting van een hangaar met inflatable sessiezalen met ruim 200 nationale en internationale deelnemers. De samenwerking bleek in korte tijd intens, enthousiast en succesvol. 

Kuiters idee en organiatie staat voor enthousiasme in de eerste plaats, een drijvende kracht welke onmisbaar is voor de organisatie van een groot internationaal zakelijk event. In de tweede plaats een sterk inhoudelijke toevoeging. Kuiters maakt de materie zich snel ‘eigen’ en is in staat om continu ‘scherp’ te blijven op de inhoud van de boodschap die overgebracht moet worden aan de doelgroep. Schroomt niet om negatief advies uit te brengen, ter verbetering van het geheel en is daarmee een waardevolle toevoeging van het organisatieteam.

Congress by design is bijzonder waardevol gebleken in de logistieke organisatie van een zakelijk event. Operationeel zeer sterk en gedreven, met Marieke Looije-Bouman en Natascha van Schaik als ‘rots in de branding’ voor update informatie en verloop van logistieke handling. Gastvrouwen van nature en initiatiefrijk op het gebied van allerlei innovatieve tools om de organisatie te vergemakkelijken en soepel te laten verlopen. Betrokken en ook een goede afhandeling na het event.

Michiel Jak
Directeur SmartPort 

3rd World Conference Women's Shelters

Het team heeft zowel organisatorisch als creatief bijgedragen aan het succes van deze vier- daagse internationale conferentie. Het openingsprogramma met het ‘Women World News’, uit jullie koker, was één van de hoogtepunten. Ook de overige plenaire sessies zijn mede door Kuiters vormgegeven. De opzet hiervan heeft structuur en dagelijkse herkenbaarheid in de conferentie gebracht. De logistieke uitvoering van de conferentie én de regie van alle plenaire programma’s was goed geregeld mede dankzij jullie gedetailleerde draaiboeken. Hierdoor verliep de samenwerking tijdens de conferentie – ondanks de drukte en stress – in een prettige sfeer. De selectie van en onderhandelingen met derde partijen (locatie, catering, facilities, tolken, videoteams, etc) en de bijhorende financiële afhandeling zijn zeer correct verlopen en hebben ons kosten bespaard.

Wij kijken met veel plezier terug op een inspirerende en goed georganiseerde conferentie! 

Femke Halsema
Voorzitter Stichting Vrouwenopvang Nederland

Netwerkdag Water

Het Departementaal Coördinatiecentrum Crisisbeheersing van Infrastructuur en Milieu (DCC-IenM) vroeg bureau Kuiters mee te denken over de opzet en inhoud van het programma en ook de logistieke organisatie van de Netwerkdag Water te doen.

Onze ervaring is dat bureau Kuiters actief bijdraagt aan het neerzetten van een aantrekkelijk dagprogramma. Zij beschikken over een uitgebreid netwerk van sprekers wat in elk geval leidde tot het aandragen van een betrokken en goed ingevoerde dagvoorzitter. Daarnaast adviseerden zij over een evenwichtige verdeling van sprekers vanuit verschillende betrokken organisaties. Bureau Kuiters heeft een geschikte en mooie lokatie voorgesteld waar het buitenprogramma kon worden geintegreerd met de lezingen binnen. Deelnemers gaven de bijeenkomst een acht als eindcijfer.

Wij hebben Kuiters ervaren als een plezierige , enthousiaste en betrouwbare organisatiepartner om mee samen te werken. Mede dankzij Kuiters is de Netwerkdag Water een succes geweest. 

drs. ing. R.J. Hagman
hoofd Departementaal Coördinatiecentrum Crisisbeheersing

First World Forum on Leadership for Shared Societies

... Met plezier kijken wij terug op een voor Rotterdam zeer geslaagde conferentie met ruim 300 internationale gasten, waarbij Kuiters idee en organisatie een belangrijke rol heeft gespeeld in het concept, de hele voorbereiding, programmaregie en uitwerking van dit Forum, met daarnaast de logistieke organisatie van een voorbereidende meeting voor de internationale Board of Directors van Club de Madrid en de organisatie van de General Assembly op het stadhuis Rotterdam. De korte voorbereidingstijd van slechts 4 maanden noopte tot krachtige aanpak en aansturing. Onder de gasten bevonden zich een 40-tal voormalige staatshoofden en één zittend president. Voor hen werd tevens een ontvangst georganiseerd op Huis ten Bosch door Hare Majesteit Koningin Beatrix. De openingssessie van het Forum werd bijgewoond door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Maxima. Voormalig president Clinton was de keynote speaker bij het slot van de conferentie. Jullie ervaring met alle betrokken veiligheidsdisciplines en maatregelen, alsmede de hele registratie met accreditatieprocedure kwam hierbij zeer goed van pas. Ook de samenwerking met Club de Madrid vereiste de nodige diplomatie en kennis van zaken, die bij jullie ruim aanwezig is. De financiele en administratieve afhandelingen zijn door jullie op zeer verantwoorde wijze verzorgd. Niet alleen wij kijken terug op een geweldige samenwerking, ook de Secretaris Generaal van Club de Madrid heeft zijn bijzondere waardering uitgesproken over het resultaat alswel jullie specifieke rol...

Chris de Lange
Coördinator Internationale & EU-zaken Gemeente Rotterdam

CentraM, conferentie schuldhulpverlening Amsterdam

CentraM heeft Kuiters idee en organisatie gevraagd voor de organisatie van haar congres 'Schaarste verandert de kijk op hulp, 145 jaar schuldhulp in Amsterdam'.....Bureau Kuiters stelt zich actief meedenkend op, ook over de inrichting van het congres. Hierdoor is het veel levendiger geworden zonder afbreuk te doen aan de inhoud. De inhoud kwam juist beter voor het voetlicht. Kuiters is een bureau dat aan alles denkt, afspraken nakomt en pro-actief is. Het was een waar genoegen om met hen samen te werken. 

Else de Wit
Bestuurder

First World Forum on Leadership for Shared Societies

...Hereby declares,
That the Club of Madrid co-organized with the City of Rotterdam the ,,First World Forum on Leadership for Shared Societies” . Kuiters Idee en Organisatie (henceforth referred to as ‘Kuiters’) was contracted by the City of Rotterdam to manage the organization of the Forum. Although the Club de Madrid cannot value the whole performance of Kuiters as it was not its direct client, we positively value Kuiters’ work in up-scaling the initial project, in venue design, its professionalism and its capacity to provide a holistic vision of the different aspects of such an event...

Fernando Perpiòá-Robert
Secretary General Club de Madrid

Jubileumgala vrijwilligersorganisatie Vier het Leven

Vier het Leven heeft haar 10-jarig jubileum gevierd in Koninklijk Theater Carré. Dankzij Bureau Kuiters kunnen we terug kijken op een fantastische dag.  Het jubileumgala werd georganiseerd voor 1.500 gasten; onze  vrijwilligers, relaties en onze ouderen die gezien de beperkte mobiliteit voor de deur moesten worden afgezet. Het jubileum kreeg een extra feestelijk tintje omdat Hare Majesteit de Koningin het programma de hele middag bijwoonde.

De aanloop naar het feest en op de dag zelf werd tot in de minuut gepland inclusief placering en  alle veiligheids- en protocollaire maatregelen aangaande het Koninklijk bezoek. Ook de inpassing van een speciaal programma van Herman van Veen vergde een professionele benadering , organisatie en regie. Hierdoor hebben alle gasten en ook alle medewerkers die vooraf hard hebben meegewerkt aan het evenement,  kunnen genieten van een prachtige middag. De samenwerking tussen bureau Kuiters en het team van Vier het Leven verliep heel soepel. Het team van Kuiters is praktisch, denkt mee, heel erg betrokken, streng waar nodig, flexibel als het kan en heel leuk om mee samen te werken. 

Annerieke Vonk
Directeur Vier het Leven