Kwaliteitsborging

Duurzaamheid

Wil Kuiters over duurzaamheid: “Is dit deel misschien oude wijn in nieuwe zakken? Want als ik kijk naar mijn generatie, dan is duurzaamheid in feite iets waar ik vroeger mee opgegroeid ben alleen kende men die term toen niet. Maar altijd de lichten uit doen als je een ruimte verliet, deuren dicht, verwarming uit bij vertrek, oud papier gebruiken als kladblaadjes, plastic boterhamzakjes hergebruiken, als we naar de winkel gingen namen we een eigen boodschappentas mee, de kachel ging pas aan op 1 oktober en uit op 1 april¸ samen de brommer en later de auto delen (het nu eigentijdse 'sharen')."

Kuiters gaat daarom van huis uit bewust om met haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarom zijn wij bij alle voorbereidingstrajecten alert op:

  • het minder vergaderen op locatie = minder autokilometers = lager brandstofverbruik = minder CO2
  • het wel of niet printen van e-mails voor dossiervorming
  • het versturen van uitnodiging, bevestiging en deelnemerslijst per e-mail
  • het hergebruiken van congresbadges en congresmaterialen
  • toeleveranciers met creatieve voorstellen die het afval van een evenement tot een minimum kunnen beperken (bijvoorbeeld voor catering, inrichting en standbouw)
  • op kantoor ‘common sense’ over gebruik van water, elektra, verwarming, papier en andere kantoorbenodigdheden.

Partner Rotterdam Marketing

Rotterdam Partners is een onafhankelijke stichting die zich door middel van promotie en het geven van informatie richt op het overtuigen van initiatiefnemers en organisatoren om (internationale) congressen naar Rotterdam te brengen. Daarom heeft Rotterdam Marketing aan Kuiters idee en organisatie gevraagd om een van hun congrespartners te worden.

Participant Leiden Marketing

Leiden Marketing is de organisatie om Leiden regionaal en (inter-)nationaal op de kaart te zetten en om meer toeristische en zakelijke bezoekers naar Leiden te trekken. De organisatie geeft invulling aan het merk 'Leiden, Stad van Ontdekkingen'. In Leiden Marketing participeren 19 stadspartners uit Leiden.